Børnehuset

Thorsager Børnehus

Thorsager Børnehus består af en vuggestue med 25 børn og en børnehave med mellem 50-65 børn. Børnehuset er en integreret del af Thorsager Skole og Børnehus og holder til i store lyse lokaler med åbne døre til det store fællesrum og spiseområdet ved fælleskøkkenet, hvor børnehavebørnene spiser morgenmad og frokost. Vuggestuebørnene har egne lokaler og spiser i disse.
Vuggestuen har egen legeplads med låge til fællesareal for skole og børnehavebørn. Legepladserne byder på motoriske udfordringer i form af klatreredskaber, gynger, rutsjebane m.m. og områder med ”skov”beplantning, bålsted og høns. Nabo til Thorsager Skole og Børnehus er Thorsagerhallen, som giver god mulighed for fysisk aktivitet.

Struktur
Vi er fleksible og vores mål er at have plads til alle børn, der ønsker pasning i Børnehuset. Børnene er opdelt i følgende grupper:

Vuggestuen er for børn fra 6. mdr. til 2,9 år
Yngste gruppe er for de ca. 2,9 årige
Mellem gruppen for de ca. 4 årige
Ældste gruppe for de ca. 5 årige

I børnehaven er vi ikke stueopdelte, men grupperne bruges til aldersopdelte aktiviteter, fødselsdage og til samlingsstund. Alle børn har en kontakt voksen, der har den tætte kontakt til barn og forældre. Børnene kan i løbet af dagen, hvis andet ikke er planlagt, selv vælge i hvilke aktivitetsrum de vil være i, ude som inde.

Dagligdagen i vuggestuen
06.30-07.00 Vuggestuen spiser i vuggestuen
07.30-10.30 Lege ude/inde / i hallen – spontane/planlagte
10.30-11.00 Samlingsstund med sang og bevægelse